Lottakuntoutuksen hakeminen

 

LOTTA SVÄRD -JÄRJESTÖÖN kuuluneilla lotilla ja pikkulotilla on mahdollisuus hakea Lotta Svärd Säätiön kustantamaa kuntoutusta. Kuntoutus voidaan myöntää harkinnan mukaan laitoskuntoutuksena tai avokuntoutuksena fysikaalisessa hoitolaitoksessa tai kuntoutujan kotona koulutetun henkilön antamana kuntoutuksena.

Kuntoutukseen hakeminen tapahtuu Lotta Svärd Säätiön hakemuslomakkeella, jossa on selvitys lottana toimimisesta (paikallisosasto tai paikkakunta, aika, lotta- tai pikkulottatehtävät). Lottatietoja voi tiedustella Kansallisarkistosta ja Puolustusministeriöstä. Puutteelliset tiedot viivästyttävät hakemusten käsittelyä.

Laitoskuntoutuksen yhteydessä Lotta Svärd Säätiö maksaa matkan laitokseen ja takaisin kotiin halvinta kulkuneuvoa käyttäen. Mikäli kuntoutuslaitokseen meneminen tai sieltä palaaminen vaatii esim. taksin käyttämistä, on siitä sovittava etukäteen säätiön kuntoutussuunnittelijan kanssa. Taksia ei voi tilata Kelan suorakorvausmatkana.

Hakemuksen liitteet:

  1. Kopio lääkärinlausunnosta tai muu selvitys terveydentilasta, josta ilmenee hakijan fyysinen ja psyykkinen toimintakyky. Lääkärinlausuntoa ei palauteta.
  2. Muut mahdolliset lotta-aikoihin liittyvät liitteet (esimerkiksi valokopiot valokuvista, lottakurssitodistuksista tai järjestön jäsenkortista). Hakemus voidaan käsitellä myös hakijan kertomuksen perusteella.
  3. Selvitys hakijan saamista muista kuntoutuksista.

Pyydämme Teitä täyttämään hakemuksen kaikki kohdat ja toimittamaan pyydetyt liitteet, jotta hakemuksenne käsittely on mahdollista.

Lisätietoja antaa kuntoutussuunnittelija
Vanamo Määttä (09) 4770 2886 / ma-to klo 9-11.30
vaihde/neuvonta (09) 4770 2881 / ma-to klo 9-11.30
sähköposti: etunimi.sukunimi(at)lottasaatio.fi


Kuntoutus- ja avustushakemukset toimitetaan osoitteeseen:

Lotta Svärd Säätiö
Mannerheimintie 93
00270 Helsinki

 

Linkki lomakkeeseen.