Lottamuseon uudistettu ulkonäyttely kertoo sairasjunien arjesta

Lottamuseon uudistetussa ulkonäyttelyssä kurkistetaan sairasjunissa ja rautatieasemilla evakoiden apuna työskennelleiden lottien arkeen. 

Sairasjunien arki välittyy museovierailijoille lottien muistelmien ja päiväkirjamerkintöjen kautta. Näyttelyssä esiin nousee vahvasti nuoren lääkintälotta Irja Koljosen päiväkirjamerkinnät. Irja työskenteli jatkosodan aikana sairasjuna nro 9:ssä eli Joosepissa. Samassa sairasjunassa Irja Koljosen kanssa työskenteli Svea Roering, jonka muistoja sairasjunan arjesta kuullaan Lottamuseon ulkonäyttelyn avajaisissa. 

Lottamuseon päänäyttely Lotan tarina – Vaadi aina enin itseltäsi on elämyksellinen ja koskettava näyttely, jonka lähtökohtana ovat lottien henkilökohtaiset kokemukset. Näyttely kertoo kattavasti Lottajärjestön historiasta, toiminnasta ja sen vaikutuksesta sodan jälkeiseen yhteiskuntaan.

Lottamuseon yhteydessä toimii museokauppa Lottapuoti, josta voi ostaa erilaisia logotuotteita sekä museokahvila Lottakanttiini. Lottakanttiinin valikoimiin kuuluu suolaiset- ja makeat leivonnaiset sekä lounas.

Lottamuseo ja museokahvila Lottakanttiini palvelevat asiakkaitaan ti-su klo 10-17. Tervetuloa!

Lottamuseo

Rantatie 39

Tuusula

Sa-kuva / Sairasjuna N:o 9 eli Joosepin keittiövaunu vuonna 1942

En serie bilder fr�sjukt�t N:o 9 Kpk, 8313: Interi�r�k�.