Lottamuseon yhteystiedot ja aukioloajat:

Rantatie 39, 04310 Tuusula
Puhelin: (09) 2741 077
Faksi: (09) 2741 024

Museon kahvila: (09) 2741 740

Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)lottamuseo.fi

Avoinna: Toukokuu – syyskuu ke 11-19, ti, to-su 11-18 / Lokakuu – huhtikuu ke 11-19, to-su 11-17

Linkki Lottamuseon internetsivuille.

Linkki Lottamuseon facebook -sivuille.

Katso sijainti: Google maps

 

Tuusulassa Rantatiellä Syvärannan tilalla sijaitsevan Lottamuseon tehtävänä on kertoa jälkipolville Lotta Svärd -järjestön monipuolisesta ja arvokkaasta työstä Suomen itsenäisyyden hyväksi rauhan ja sodan aikana. Museo on 16 toimintavuotensa aikana ollut suosittu matkailukohde. Museon yhteydessä on lottakahvila (lottakanttiini), josta saa erinomaista kahvia ja emännän itse leipomaa pullaa.

Lottamuseo on museoammatillisesti hoidettu erikoismuseo, joka tallentaa lottien historiaa ja tutkii naisten vapaaehtoistyötä osana maamme historiaa. Museota ylläpitää Lotta Svärd Säätiö. Lottamuseo avattiin yleisölle vuonna 1996.

Museon päänäyttely Lotan Tarina – Vaadi aina enin itseltäsi on elämyksellinen ja koskettava näyttely, jonka lähtökohtana ovat lottien henkilökohtaiset kokemukset. Lotan komennukselle halki Suomen kävijä pääsee alkuperäisen lotan johdattamana. Tämä multimedian avulla toteutettu lotan kertomus on yhdistetty samalta komennukselta kuvattuun valokuva-albumiin. Yhdessä nämä kaksi tarinaa – alkuperäinen ääni ja valokuvat – muodostavat ainutlaatuisen ja koskettavan Lotan tarinan.

Museossa järjestetään pysyvän näyttelyn lisäksi vaihtuvia näyttelyitä. Uudistettu päänäyttely on avattu yleisölle 12.5.2012. Näyttelyn suojelijana toimii Rouva Jenni Haukio.

Lottamuseon hämähäkkiportti

Lottamuseon hämähäkkiportti