Lotta Svärd Säätiö

Lotta Svärd Säätiö on valinnut Vuoden 2019 Lotaksi kajaanilaisen Aune-Leea Huotarin

Lotta Svärd Säätiö on myöntänyt Vuoden Lotta kunniamaininnan vuodesta 2007 alkaen. Vuoden Lotaksi voidaan valita lottatyössä ansioitunut henkilö tai lottahengessä uutterasti toisten hyväksi toiminut suomalainen nainen. Kunniamaininta voidaan myöntää myös yhteisölle, joka täyttää edellä luetellut kriteerit.

Lotta Svärd Säätiön on valinnut vuoden 2019 Lotaksi kajaanilaisen…
Lue koko artikkeli

Lottamuseon uudistettu ulkonäyttely kertoo sairasjunien arjesta

Lottamuseon uudistetussa ulkonäyttelyssä kurkistetaan sairasjunissa ja rautatieasemilla evakoiden apuna työskennelleiden lottien arkeen. 

Sairasjunien arki välittyy museovierailijoille lottien muistelmien ja päiväkirjamerkintöjen kautta. Näyttelyssä esiin nousee vahvasti nuoren lääkintälotta Irja Koljosen päiväkirjamerkinnät. Irja työskenteli jatkosodan aikana sairasjuna nro 9:ssä eli Joosepissa. Samassa sairasjunassa Irja…
Lue koko artikkeli

Miia-Susanna Koski on nimitetty Lotta Svärd Säätiön viestintäpäälliköksi

Miia-Susanna Koski on nimitetty Lotta Svärd Säätiön viestintäpäälliköksi 3.9.2018 alkaen. Kosken tehtäviin kuuluu Lotta Svärd Säätiön sisäisen ja ulkoisen viestinnän strategisten linjausten toteuttaminen. Lotta Svärd Säätiö toteuttaa tehtäväänsä ajan hengessä vuosina 1921-1944 toimineen Lottajärjestön arvomaailmaa kunnioittaen.  

Yhteiskunnallinen huoltotyö ja vapaaehtoistyö arjen turvallisuuden lisäämiseksi…
Lue koko artikkeli

Lotta Svärd -verkkomuseo

Lotta Svärd -verkkomuseoon on koottu yhdelle sivustolle kaikki Lottamuseon tuottama sähköinen materiaali. Sivuston Lottagalleriassa voi tutustua yli viidensadan lakkautetun Lottajärjestön jäsenen tarinaan. Lottagalleriaa päivitetään edelleen eli kaikki halukkaat voivat kirjoittaa tuntemastaan lotasta henkilöesittelyn ja toimittaa sen yhdessä sähköisessä muodossa olevan valokuvan kanssa sähköpostitse susanna.koski(at)lottamuseo.fi

Lotta…
Lue koko artikkeli

Lotta Svärd – nainen ja maanpuolustus -näyttely

Puolustusministeri Jussi Niinistö avasi sotilasperinnenäyttelyn Nurmijärvellä 2.12.2017.

Lotta Svärd – nainen ja maanpuolustus -näyttely esittelee maamme maanpuolustusta naisten vapaaehtoistyön näkökulmasta.

Näyttelyn avajaispuheen piti Puolustusministeri Jussi Niinistö:

“Arvoisat sotiemme veteraanit, lotat, sotasukupolven edustajat, hyvät naiset ja herrat

Kiitos näyttelyn isälle Hannu Laheelle ja…
Lue koko artikkeli

Itsenäisyysjuhla Hotelli Arthurissa 3.12.2017

Lotta Svärd Säätiön järjestämään Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaan osallistui ympäri Suomea tulleita lottia, pikkulottia sekä muita kutsuvieraita. Juhla järjestettiin Hotelli Arthurissa sunnuntaina 3.12.2017.

Juhlapuheen piti lehdistöneuvos Jyrki Vesikansa, jonka puhe löytyy täältä.

Lotta Svärd Säätiön toiminnanjohtaja Tarja Björkling-Pakarinen julkisti Vuoden Lotan 2018. Vuoden…
Lue koko artikkeli

NUKU RAUHASSA – Kokonaisturvallisuuden Suomi 100 -juhlahanke käynnistynyt

NUKU RAUHASSA – Kokonaisturvallisuuden Suomi 100 -juhlahanke käynnistynyt

Vapaaehtoista maanpuolustus- ja turvallisuustyötä sekä kokonaisturvallisuutta esittelevä Nuku rauhassa –kampanja on käynnistynyt nettisivujen avaamisella. Nettisivut on suunniteltu informatiivisiksi ja osallistaviksi.

– Mielestä yksi hienoimmista osioista nettisivuilla on kurssihakuvalikko. Siihen on koottu kaikki vapaaehtoiset maanpuolustus- ja pelastusalan kurssit.…
Lue koko artikkeli

Kunniakirja Lottamuseolle

Vetres Keski-Uusimaa on myöntänyt Lottamuseolle kunniakirjan tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta veteraanityön hyväksi.

Kts linkki .

Lotta Svärd järjestö täyttää 95 vuotta!

Maaliskuussa 1921 perustetusta järjestöstä kehittyi talvi- ja jatkosodan aikana maailman suurin naisten vapaaehtoinen maanpuolustusjärjestö. Talvisotaan osallistui noin 240 000 naista, jotka vapauttivat rintamalle noin 100 000 miestä. Lottien rooli muonituksessa, lääkintähuollossa, ilmavalvonnassa ja muissa tehtävissä sotatoimialueella sekä kotirintamalla oli Suomen itsenäisyyden säilyttämisen kannalta merkittävä.

Edelläkävijä…
Lue koko artikkeli